Po stopách Titusa Zemana putovala františkánska rodina

V máji sa osemnásť bratov a sestier z rodiny sv. Františka Assiského stretlo v Šaštíne na spoločnom formačnom výjazde pod vedením saleziána dona Jozefa Luscoňa možno trochu netradične. Tentokrát juniorát v zložení 7 bratov konventuálov, 8 bratov františkánov a 5 školských sestier sv. Františka mal za úlohu prejsť po stopách blahoslaveného Titusa Zemana.

2018_06_05_frantiskani_Titus_1

V piatok podvečer začali výstupom na vežu Baziliky Panny Márie v Šaštíne, kde mali možnosť prekonať strach z výšky. Don Jozef im na tomto pútnickom mieste priblížil históriu baziliky a saleziánov a večer aj život a pôsobenie dona Titusa.

2018_06_05_frantiskani_Titus_3

Sobota už mala dynamickejší program – putovanie cez les zo Šaštína do Húšiek. Po posilnení za dedinkou Závod vytiahli z auta nafukovacie člny a ďalšie dobrodružstvo bolo už na dosah.

2018_06_05_frantiskani_Titus_2

Rieku Moravu museli „pohľadať“, lebo všade bola vysoká tráva. Nakoniec ju našli, rozvodnenú a hnedú. Čakala na odvážlivcov, dvanásti sa odhodlali. Začiatky boli zmätené, ale potom prišiel pokoj a ticho. Vylodenie bolo oveľa pokojnejšie ako nalodenie. Už len oddychovali a čakali na autá, ktoré ich zaviezli do Bratislavy, kde v Kostole Zvestovania Panny Márie slávili spoločne vigíliu Turíc.

Zdroj: saleziani.sk

-msk-