Rádio LUMEN prináša programovú novinku „Keď zasvätená osoba varí“. Prinesie rozhovory s kňazmi, rehoľníkmi a rehoľnými sestričkami, ktorí sú v kuchyni ako doma. Chýbať nebudú ani reportáže z prípravy rôznych chutných jedál. Recepty z farských úradov a kláštorných kuchýň môžu inšpirovať poslucháčov pripraviť si niečo, čo ešte v kuchyni nevyskúšali.
Osvedčené recepty z Univerzitného pastoračného centra
V Banskobystrickej diecéze patrí k vychýreným kuchárom biskupský vikár pre školstvo a správca Univerzitného pastoračného centra (UPC) v Banskej Bystrici Martin Ďuračka. Otca Martina poznáte z utorkových ranných svätých omší na Rádiu LUMEN a je tiež pravidelným hosťom v relácii Vitaj doma, rodina.
Vždy pred Vianocami varí v UPC kapustnicu pre študentov a priateľov. Tá tohtoročná sa vzhľadom na pandemickú situáciu niesla v komornom duchu, no aj tak bola vynikajúca. Okrem mäsa a klobásy v kapustnici otca Martina Ďuračku nechýbali ani hríby a zemiaky. Celú reportáž si už v utorok 1. februára vypočujete aj vo vysielaní.
Dekan Peter Staroštík sa v kuchyni pohyboval od detstva
Okrem receptov ponúkne nový kulinársky seriál aj zaujímavé rozhovory so zasvätenými osobami, ktoré vznikli počas varenia. Pokiaľ sa mäso urobilo, dekan Peter Staroštík z banskobystrickej katedrály prezradil, že v kuchyni bol „ako doma“ už od detstva. Preto na svojej fare nemá problém s varením.
V prvom vydaní kulinárskeho seriálu ponúkol praktický a rýchly recept na nedeľný obed. O tom, ako chutí by zrejme vedeli rozprávať nielen kňazi z Banskej Bystrice… Recept si môžete vyskúšať aj vy. Je k dispozícii na webe lumen.sk spolu s postupom a zvukovou nahrávkou.
Počúvajte každý druhý utorok o 14:30
Zaujímavé recepty z cyklu „Keď zasvätená osoba varí“ bude Rádio LUMEN vysielať namiesto reprízových častí seriálu Na skok do kuchyne. To znamená, že tak ako doteraz sa vždy v utorok o 14:30 bude striedať s obľúbenou rubrikou Moja domácnosť, ktorá je určená pre domácich kutilov.
TK KBS informoval Ivo Novák