Stretnutie s arcibiskupom Vasiľom bude o prenasledovaní kresťanov

Kníhkupectvo Dobrá kniha pozýva na stretnutie s arcibiskupom Cyrilom Vasiľom SJ na tému prenasledovanie kresťanov v súčasnom svete. Arcibiskup Vasiľ predstaví aj knihu Johna L. Allena, jr. – Globálna vojna proti kresťanom, ktorú vydalo vydavateľstvo Dobrá kniha. V nej napr. autor tvrdí, že kresťania sú v súčasnosti bez pochyby najviac prenasledované náboženské zoskupenie a uvádza len niekoľko príkladov dnešného prenasledovania. Allen vidí príčinu prenasledovania vo fanatizme, a to najviac v prehnanom laicizme, a vo fanatizme islamských skupín, ktoré spôsobili útoky na kresťanov a na kostoly napríklad v Nigérii a v Egypte, ale aj inde, ako je to zo strany hinduistov v severovýchodnej Indii. Aj západné sekulárne obrazoborectvo, ktoré sa niekedy oblieka do rúcha kultúrneho boja, má už svoje obete. Novodobé prenasledovanie kresťanov má teda rôzne formy, nie je vždy krvavé, ani vždy fyzicky agresívne. Veriaci majú len jednu odpoveď: upevniť si kresťanskú vieru a lásku k blížnemu, aj k nepriateľovi.

Kniha Globálna vojna proti kresťanom je najaktuálnejším prehľadom prenasledovaní v dnešnom svete, ktorý prvýkrát vychádza v slovenčine.

Prezentácia sa uskutoční v piatok 19. mája 2017 o 16:00 h v Aule Pazmaneum Trnavskej univerzity v Trnave a v sobotu 20. mája 2017 o 17:30 h v Aule Teologickej fakulty v Košiciach Katolíckej univerzity v Ružomberku.

-msk-